Wat zijn muurstickers interieur

Decoratie voor uw interieur, van het kleinste kamertje tot de zolder

Muurstickers interieur bestaan in alle vormen en maten en kunnen ook uit verschillende materialen gemaakt worden. Niet iedereen gebruikt het woord muursticker. Vaak gebruikte woorden zijn ook interieurstickers, decoratiestickers, muurteksten, naamstickers, stickers,…. Maar eigenlijk komt dit min of meer op hetzelfde neer.

Stickers die gebruikt worden voor op auto’s hebben meestal een andere kleefkracht en zijn ook moeilijker te verwijderen. Wenst u een muursticker interieur voor in de woonkamer, keuken, badkamer of kinderkamer dan zijn muurstickers gemaakt uit een vinyl speciaal voor binnenshuis geschikter. Deze muurstickers interieur zijn heel dun zodat het precies geschilderd werd en niet gekleefd.  Zorg ervoor bij uw aankoop dat u duidelijk weet of dit gemaakt werd uit vinyl of op papier (behangpapier). Stickers gemaakt op papier zijn goedkoper en niet geschikt om in vochtige ruimtes te gebruiken en zijn ook niet afwasbaar. Deze stickers van papier kleven niet op zichzelf maar moeten aangebracht worden net als behangpapier.

Interieur decoratie muurstickers : welke stijl en kleur kiezen

Een muursticker is een handige manier om je interieur op te fleuren in een ruimte waar het gezellig vertoeven is.  Meestal worden muurstickers interieur op een muur geplakt maar dit kan ook op glas, deuren, spiegels en tal van andere oppervlakken.

muurstickers interieur tekst relatief
Muurstickers zijn er in alle stijlen, formaten en kleuren. De stijl die u kiest voor uw muursticker is sterk afhankelijk van de stijl van uw interieur en de kleuren die hiervoor gebruikt zijn. Heeft uw interieur een accentkleur, dan kan u deze kleur gebruiken in de accessoires en dus ook voor de decoratie met muurstickers interieur. Kiest u voor een sober interieur met weinig kleuren dan mag de muursticker zeker een eye-catcher zijn!Voor iedere kamer zijn er geschikte ontwerpen terug te vinden. Zowel klassiek als modern uitgewerkt. Maar misschien heeft u een eigen ontwerp uitgewerkt precies op maat van uw muur? Dan kan dit op maat voor u uitgewerkt worden. Dit kan zowel voor muurteksten als een muursticker eigen ontwerp of een combinatie van tekst en ontwerp.muursticker klimop vogelkooi

Muurstickers interieur aanbrengen

Is de muur pas geverfd dan wacht je best minstens een maand voordat je de muursticker gaat aanbrengen. Dit is ook een beetje afhankelijk van de temperatuur…. winter… zomer…  Laat de muurstickers interieur ook een dag de omgevingstemperatuur opnemen vooraleer te beginnen en bewaar de sticker niet opgerold!

Het oppervlak moet stof- en vetvrij gemaakt worden en bij voorkeur effen. Niet alle muren zijn geschikt om een muursticker te plakken. Oneffen muren, bepaalde ondergronden en de kwaliteit van de verf speelt hierbij een belangrijke rol. Dit gebeurt echter zelden maar de kans bestaat altijd dat uw muur juist niet geschikt is! Aangezien er zoveel verschillende merken en kwaliteiten zijn, is het onmogelijk om een lijst samen te stellen van wat mogelijks niet geschikt is. Wenst u voor 100% zeker te zijn van het resultaat? Vraag dan een staaltje aan zodat u dit kan uittesten. Wat op de ene muur niet lukt, lukt meestal wel op een andere muur!muurstickers interieur
De muurstickers interieur worden geleverd met een applicatietape zodat u ze gemakkelijk zelf kan aanbrengen. Eens de muursticker is aangebracht is er geen achtergrond te zien en doordat de vinyl zo fijn is, is het precies geschilderd. De afgewerkte muursticker bestaat uit drie lagen: de onderlaag, de sticker zelf en de applicatietape. Na het aanbrengen van de muursticker blijft enkel de sticker over en is er geen achtergrond te zien, zelf geen doorzichtige achtergrond.

Voor wie graag de uitleg wilt lezen dan kan u op deze pagina de nodige uitleg terugvinden voor het kleven van uw muursticker : muurstickers bevestigen

Voor wie graag uitleg ‘ziet’ dan biedt het internet een ruim aanbod van filmpjes maar het aanbrengen van muurstickers interieur is niet moeilijk. Neem er gewoon de tijd voor en haast u niet het is niet nodig om een handige Harry te zijn!