Babykamer inrichtenmuurstickers babykamer

Handige tips voor het inrichten van de babykamer

Een babykamer inrichten vraagt veel meer dan enkel het aanbrengen van een vrolijke decoratie. Een babykamer mag niet alleen gezellig ogen, het moet ook veilig, praktisch en hygiënisch ingericht zijn. Maak daarom altijd eerst een plan op voordat je begint met het inrichten van de babykamer. Voordat je het weet ontdek je nieuwe spulletjes die je wilt toevoegen aan de babykamer of een muurstickers babykamer en uiteindelijk heb je een berg goede ideeën die je niet meer kunt realiseren.

dik-buikje
We overlopen de meest courante accessoires, meubeltjes en decoratie voor een babykamer. Daarna kun je volop genieten van je baby en zijn kamer.
babykamer inrichten

Het wiegje

Plaats het wiegje niet aan een venster of radiator, waar plotse temperatuurverschillen kunnen optreden. Plaats het wiegje eerder centraal in de babykamer zodat je er langs beide zijden gemakkelijk bij kan. Daar kan je het wiegje ook gemakkelijker reinigen.

De luiertafel

Zorg ervoor dat je rondom de luiertafel nog vrije ruimte over hebt. Op die manier kan je er alle nodige spulletjes rondom plaatsen om snel bij de hand te hebben. Je hoeft je baby dan ook nooit onbewaakt op de luiertafel te laten liggen om snel nog iets te nemen. Kies de hoogte van de luiertafel in functie van je eigen lichaamslengte, een hoogte van 90 à 115 cm is ideaal om rechtop te kunnen blijven staan achter de luiertafel. Kies ook voor opstaande randen en afgebogen hoeken zodat de baby er niet kan afrollen en zich geen pijn kan doen.

Fauteuil babykamer

Als je nog een hoekje vrij hebt in de babykamer is het altijd handig om er een fauteuil in te plaatsen. Hier kan je hem in alle rust zijn flesje geven.

Veiligheid in de babykamer

Als het om veiligheid gaat, denken we niet alleen aan de gekochte spulletjes. Houd er rekening mee dat de baby groter wordt en zal beginnen rondkruipen.

babykamer-inrichten-schommelstoel

Zorg ervoor dat de baby nergens kan op klauteren. Voorkom scherpe hoeken en controleer of alles goed afgesloten is. Bescherm ook de contactdozen en laat nergens snoeren liggen. Controleer of de kast niet omver kan getrokken worden.

Breng kwalitatieve verlichting aan en probeer het licht gelijkmatig over de babykamer te verdelen zodat de baby nooit rechtstreeks in het licht kan kijken. Schemerlampen zijn dus ideaal voor een babykamer.

muurstickers babykamer
babykamer muurstickers
meidenkamer muurstickers

Vloerbekleding kiezen voor de babykamer

Voor een babykamer is vast tapijt minder geschikt dan bijvoorbeeld een laminaat. Kies een vloerbekleding die vuilwerend is en gemakkelijk kan gereinigd worden. Wens je een tapijt te leggen, dan is een tapijt met veel textuur beter dan een effen tapijtje. Op een tapijt met meer textuur zullen de eventuele vlekken minder zichtbaar zijn. Een tapijt kan je nog altijd eens goed schrobben en buiten laten drogen.

Leuke decoratie voor de babykamermuurstickers babykamer

Een leuke muurtekening kan de babykamer tot iets heel speciaals omtoveren. Uiteraard is niet iedereen een grote kunstenaar. Specifiek behangpapier en muurstickers babykamer zijn zeker een evenwaardig alternatief.

Zo heb je in een mum van tijd een gezellig plekje voor je baby gemaakt.

muursticker tekst babykamer
muurstickers baby

Kleuren kiezen voor de muurstickers babykamer

Om de juiste kleuren te kiezen verwijzen wij je naar onze pagina over ‘kleuren-kiezen’. Dit kan je zowel gebruiken voor de kleurkeuze van de muren en meubletjes maar ook voor de muurstickers babykamer.

Inspiratiebron voor wanddecoratie in de babykamer of kinderkamer

Sadoradesigns kan je helpen bij die knusse en sfeervolle decoratie van je babykamer. Is er een baby op komst of plan je een nieuwe kinderkamer met een groot bed voor je kleine spruit?

Hierbij geven we je enkele ideetjes om van die babykamer of kinderkamer iets vrolijks te maken door het gebruik van mooie muurstickers babykamer. Mag het iets stoerder of net iets meer romantisch? De juiste keuze maken bij de aankoop van uw muursticker is bepalend.

  1. Kies de stijl van de baby- of kinderkamer: stoer of zacht? modern of klassiek? Deze stijl wordt dan ook de stijl van uw wanddecoratie.
  2. Bepaal dan welke kleuren je leuk vindt en of je al dan niet kiest voor één of meerdere accentkleuren. Deze kleurtonen kies je dan ook best voor uw decoratie.

Voorbeelden:

  • Een zeer kleurrijke kamer kan je decoreren met muurstickers babykamer van felle kleuren die in het interieur voorkomen. Denken we maar aan stripfiguren, dieren, bloemen of een mooi gedicht of tekst… Hier kan je opteren voor één groot stuk of meerdere kleinere stuks naast elkaar. Zorg er steeds voor dat bij de keuze van uw kleuren contrast bestaat met de kleur van de muur.
  • Eénkleurige decoratie van bijvoorbeeld bloemen, planten, dieren, gedichten of teksten enz. komt ook mooi tot zijn recht op een effen muur met een contrastkleur.
  • Al eens gedacht aan een weide vol kleine bloemetjes voor een meisje als muurstickers babykamer? Een sterrenhemel verdeeld over het plafond of op de muur? Een oldtimer of vliegtuig boven het bed van een jongen? Een grote giraf naast het bed? Allemaal leuke ideetjes die van de babykamer of kinderkamer een leuke en gezellige kamer kunnen maken.
  • Een eigen unieke muursticker babykamer met combinatie van tekst en tekening is ook mogelijk indien je over voldoende plaats beschikt. Zorg ervoor dat er nog voldoende ruimte is rond de decoratie.

Interessante websites voor baby’s en babykamers:

Babywinkel

Babykamers