Het maken van muurstickers

Aan de hand van foto’s uitgelegd van stap tot stap

Muurstickers, stickers, decoratiestickers, naamstickers of interieurstickers zijn verschillende benamingen voor hetzelfde soort decoratieve stickers voor je interieur. Maar wij maken ze allemaal uit een en dezelfde grondstof speciaal voor het interieur.

Voor onze muurstickers worden uitsluitend hoogwaardige kwaliteitsfolies van de toonaangevende fabrikant Orafol gebruikt. Door de zijdematte foliecoating ziet je motief eruit als geverfd en niet als geplakt. Deze folie is speciaal ontworpen voor het kleven in woonruimtes.

Hierbij enkele foto’s van hoe het maken van muurstickers in elkaar zit.

het maken van muurstickers
Voor het maken van muurstickers uit één kleur vertrekken we van een effen rol vinyl in de gevraagde kleur. In dit voorbeeld zijn de contouren al uitgesneden. De film van de muursticker is klaar voor de verdere afwerking.
muurstickers
Na het uitsnijden van de contouren van de muursticker, verwijderen we de overbodige vinyldeeltjes rondom de vormen. Beetje bij beetje verschijnen de gedetailleerde vormen van de volledige tekening van je decoratiesticker.
afgewerkte interieursticker
Zie hier de afgewerkte muursticker, waarvan de overbodige vinyldeeltjes zijn verwijderd. Wat je nu in de groene kleur ziet, is de eigenlijke decoratiesticker. Er blijft ons nog een laatste bewerking uit te voeren.
muursticker met applicatietape
Op het laatst brengen we nog een applicatietape aan over de muursticker. Deze applicatietape is handig hulpmiddel om je decoratiesticker gemakkelijk in één keer op de gewenste plaats van je muur aan te brengen.

Heb je nog meer vragen over onze muurstickers ? Neem gerust een kijkje op onze pagina ‘veelgestelde vragen’. Je kan ook meer uitleg vinden bij Wat zijn muurstickers. Uiteraard kan je ons ook steeds mailen.

Ons overzicht van foto’s van muurstickers is handig om meer ideeën op te doen en om een duidelijk beeld te krijgen van het resultaat en dit voor elke kamer in het interieur.